Tjuvstartat julafton

Japp det har jag, jag firade nämligen jul med släkten i helgen. Vi hade jättemysigt och åt julmat, spelade julklappsspelet och öppnade och gav paket. Sen sov vi över där. Så jag har haft en julhelg. Förresten,  har ni spelat julklappsspelet någon gång? Här har ni reglerna:

Regler för julklappsspelet:
Alla ska köpa två paket var för ca. 25/50 kr, ni bestämmer själva hur mycket det ska kosta. Det finns två delar i detta spel.

Del 1.
Ni lägger alla paket på bordet, inslagna såklart, och sedan är det två olika varianter:
1. Ni kör med två tärningar och på dubbelslag, när ni slår samma siffra på båda tärningarna, så får man ta ett paket ifrån bordet. Tärningarna skickas vidare till den som sitter på vänster sida.
2. Ni kör med en tärning. Vid en etta eller en sexa så får man ta ett paket ifrån bordet. Tärningen skickas vidare till den som sitter till vänster om dig.
 
Del två.
Nu är det dags att stjäla från varandra. Här är det också två olika varianter.
1. Ni har öppnat alla paketen och ser vad det är som ni stjäl.
2. Ni kör fortfarande med paketen inslagna och ser då inte vad ni stjäl.
Ni sätter en klocka på ca. 15-25 min och sätter den där ingen ser den. Sen börjar man slå tärningarna/tärningen som i del ett men när ni slår och får en sexa eller etta /dubbelt ,beror på vad ni spelar med, så får ni ta ett paket från någon annan. När klockan ringer så får ni sluta spela och får öppna era paket (om ni körde med stängda paket innan) sen kan man ju alltid byta med någon annan om man inte gillar det man fick.
Lycka till!

P.S Fortsätt att skicka in bidrag till tävlingen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0